Ingrediente:
- 4 fileuri de pui
- 300 gr de orez
- 150 gr de ceapă
- 1 vânătă
- 2 ardei roşii / 2 ardei verzi/ 2 ardei galbeni/ portocalii
- 1 fir praz
- 1 dovlecel
- 200 gr de dovleac / 2 morcovi
- 1 ceapă roşie
- sare
- piper(boia)
- 1 cească vin alb
- 5 gr cimbru
- ulei
- supă pui(1 cubuleţ concentrat)
- 8 felii suncă de Praga
- 100-150 gr de brocolli
Mod de preparare:
Fileurile de pui se taie în 2 părţi egale şi se bat un pic, ardeii şi prazul se taie longitudinal şi se călesc în ulei, când sunt gata se scot pe hârtie absorbantă, după care se trece la umplerea fileurilor cu ardeii şi prazul călit, se rulează şi se adaugă şunca de Praga rulându-se peste file-ul de pui încă o dată, după care se pun la prăjit într-o tigaie cu capac iar rulourile se taie în jumatate.
Orezul se spală ân mai multe ape, ceapa se toacă mărunt şi se pune într-o tigaie la călit când este aurie se adaugă şi orezul se căleşte un pic şi se pune supa(de legume sau pui după preferinţă), lăsându-se să fiarbă 10 minute pe flacăra după care se dă la cuptor 20 de minute când este gata se scoate de la cuptor.
Legumele se spală(brocoli după ce se spală se dă într-un clocot) şi se taie cubuleţe 1.5cm, se pun la călit iar după 10 minute se adaugă şi ceaşca de vin, se condimentează, când sunt gata se scot pe hartie absorbantă şi se montează produsul final.
Orezul fiind alb îi vom decora cu flori de morcov crud şi flori de praz pentru a fi deosebit. Această reţetă dacă nu se adaugă rulourile de carne poate fi încadrată şi la reţete de mâncăruri de legume şi zarzavaturi.
Poftă Bună!
Foarte buna reţeta !
RăspundețiȘtergere