24 noiembrie 2015

CIUPERCI UMPLUTE CU BACON ŞI CAŞCAVAL

      Ingrediente

  • 10 ciuperci
  • 100 g caşcaval
  • 100 g bacon
  • un ardei roşu
  • o ceapă
  • o legatură pătrunjel
  • ulei, sare si piper  
      Modul de preparare:
      
      Pentru aceste ciuperci umplute este bine să folosim nişte ciuperci Champignon mai mari, deoarece avem nevoie de o pălărie cât mai "spaţioasă" în care să aşezăm umplutura. Spălăm şi curăţăm ciupercile, apoi le rupem cu grijă "picioruşele" şi le tocăm mărunt (prin curăţarea ciupercilor adică să tăiem doar baza/talpa picioruşului, nu să decojim şi pălăria ciupercilor). Încingem într-o tigaie câteva linguri de ulei şi între timp tocăm mărunt ceapa şi ardeiul. În momentul în care uleiul s-a încins, le punem în tigaie si le lăsăm câteva minute la călit. După ce ardeiul şi ceapa încep să se înmoaie, adăugăm baconul tăiat şi codiţele de ciuperci măruntite. Lăsăm compoziţia pentru ciuperci umplute la foc mediu aproximativ zece minute. La sfarşit, condimentăm compoziţia pentru umplutura ciupercilor cu sare, piper si adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. Umplem pălăriile ciupercilor cu compoziţia rezultată şi deasupra lor aşezăm câte o felie de caşcaval. Introducem tava cu ciupercile umplute la cuptor, după ce acesta a fost încins bine. Ţinem ciupercile umplute la cuptor aproximativ 20-25 minute, la foc mediu.
     
Spor la gătit şi vă aştept să reveniţi pentru alte reţete de mâncare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu