24 noiembrie 2015

CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ CU PIEPT DE PUI

              Ingrediente:
  • 1 pui întreg, curăţat de pene, cu sau fără măruntaie (mai puţin ficatul)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 sfert de rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 6 căţei de usturoi
  • 5 linguri de oţet
  • 600 grame smântână grasă
  • 1 lingură de făină
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 3 linguri verdeaţă tocată (amestec de mărar și pătrunjel)

          Preparare:
    Puneţi la fiert puiul în 8 litri de apă rece cu o lingură rasă de sare..Fierbeţi pasărea timp de 30 de minute, luând spuma des. Curăţaţi ceapa, ardeiul, morcovii, pătrunjelul, ţelina şi cartofii.Ceapa o tacaţi, cartofii şi morcovii îi tăiaţi în cubuleţe mari, iar pătrunjelul şi ţelina în cubuleţe mici.
    Sotaţi zarzavaturile (ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina) în 2 linguri de ulei iar apoi adăugaţi cartofii. Adăugaţi legumele în oala în care fierbe puiul şi fierbeţi carnea până începe să se desprindă de pe os şi legumele s-au pătruns.Trageţi oala de pe foc, scoateţi pasărea din supă şi dezosaţi-o, iar mai apoi rupeţi carnea fâşii.
    Curăţaţi şi pisaţi pastă usturoiul.Turnaţi supă fierbinte peste usturoi, lăsaţi-l să stea cinci minute şi strecuraţi zeama cu usturoi în oala cu supă. Adăugaţi oţetul în supă şi amestecaţi făina cu smântâna şi cele 3 gălbenuşuri. Omogenizaţi bine. Diluați amestecul cu puțină supă și turnați-o în oală.
    Puneţi din nou oala cu supa pe aragaz, la foc mic. Asezonaţi cu sare şi oţet – dacă mai e cazul – după gust. Opriţi focul şi adăugaţi verdeaţa tocată.
          Ciorba rădăuţeană de pui se serveşte fierbinte, cu ardei iuţi, smântână şi mujdei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu