30 noiembrie 2015

IAHNIE DE FASOLE

Ingrediente iahnie de fasole de post

-600 grame fasole
-1 ceapă mare
-3 căţei de usturoi
-1 morcov
-3 linguri pastă de tomate
-1 lingură de miere
-2 linguri de ulei
-2 foi de dafin
-1 lingură cimbru uscat
-1 lingură mărar uscat
-sare
-piper


Mod de preparare iahnie de fasole de post:

1. Puneţi la înmuiat, de cu seară, boabele de fasole în apă rece.
2. A doua zi, fierbeţi fasolea, în 2-3 ape. După ce apa fierbe 15 minute, aruncaţi-o şi înlocuiţi-o cu altă apă fierbinte.
4. În ultima apă adăugaţi şi foile de dafin. Când este fiartă de jumătate adăugaţi şi 1 lingură de sare în apă.
5. Până fierbe fasolea, curăţaţi ceapa, morcovul şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă.
6. Sotaţi ceapa, usturoiul şi morcovul. Stingeţi cu apă de pe fasole.
7. Adăugaţi pasta de tomate şi mierea.
8. Fierbeţi până când legumele sunt pătrunse şi s-a format un sos gros. Adăugaţi boabele de fasole scurse de apă, cimbru, mărarul, sare şi piper după gust. Lăsaţi mâncarea să mai dea câteva clocote şi luaţi-o de pe foc.
9.Iahnia de fasole de post se poate consuma atât caldă cât şi rece, ca atare sau ca garnitură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu