Pentru blat:
- 250 gr piscoturi
- 100 ml sirop din compotul de piersici
Pentru cremă:
- 250 gr iaurt
- 250 gr smântână dulce pentru friscă
- 50 gr zahăr pudră
- 4 jumătăţi piersici din compot
- 20 gr gelatină granule
Pentru jeleu:
- siropul şi piersicile rămase din compot
- 10 gr gelatină granule
- 4-5 piersici
- câteva crenguţe mentă
MOD DE PREPARARE TORT CU PIŞCOTURI, CREMĂ DE IAURT ŞI PIERSICI:
Trecem rapid pişcoturile prin sirop. Aşezăm pişcoturile însiropate în formă de tort. Mixăm smântana dulce pentru friscă împreună cu zahărul până începe să devină fermă. Adaugăm iaurtul bine scurs şi amestecăm. Atenţie, iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei, nu direct din frigider.
Preparăm gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, o adaugăm în cremă si amestecăm energic ca să se repartizeze uniform în toată compoziţia. Gelatina nu se adaugă fierbinte în cremă!
Siropul şi piersicile rămase le mixăm cu un blender vertical şi în compoziţia rezultată adaugăm gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnăm jeleul deasupra cremei şi o punem la frigider ca să se întărească.
Tortul îl decorăm cu feliuţe de piersici şi crengutţe de mentă.
Trecem rapid pişcoturile prin sirop. Aşezăm pişcoturile însiropate în formă de tort. Mixăm smântana dulce pentru friscă împreună cu zahărul până începe să devină fermă. Adaugăm iaurtul bine scurs şi amestecăm. Atenţie, iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei, nu direct din frigider.
Preparăm gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, o adaugăm în cremă si amestecăm energic ca să se repartizeze uniform în toată compoziţia. Gelatina nu se adaugă fierbinte în cremă!
Siropul şi piersicile rămase le mixăm cu un blender vertical şi în compoziţia rezultată adaugăm gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnăm jeleul deasupra cremei şi o punem la frigider ca să se întărească.
Tortul îl decorăm cu feliuţe de piersici şi crengutţe de mentă.
Să aveţi poftă!
O reteta simpla si delicioasa. Multumim de sugestie.
RăspundețiȘtergere