Ingrediente:
- 4-5 cartofi rosii
- 2 bucati de cabanos
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardei gras
- 3-4 lingiri ulei de masline
- 1 lingurita boia
- 1 rosie taiata cubulete
- 1 lingura ketchup
- sare
- piper megru
- 2 crengute de cimbru
- 1 lingurita rasa de chimen
- patrunjel si marar proaspat
Cele doua bucati de cabanos se taie in bucati de 4-5 cm si se cresteaza la capete in cruce 2-3 mm. Se prajesc in ulei de masline pana prinde culoare.
Se scot carnaciori din tigaie si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga ceapa tocata. Se prajeaste pana devine sticloasa. Se adauga ardeiul taiat fasii si o lingurita rasa de boia. Se soteaza 3-4 minute apoi se adauga cartofi taiati in sferturi. Se prajesc putin si se condimenteaza cu sare si piper negru.
Se pune apa cat sa-i acopere si se lasa sa fiarba cu capac, urmarind sa nu scada lichidul. Cand cartofi devin aldente se adauga o rosie decojita si taiata in sferturi, 2 linguri de ketchup, 1-2 crengute de cimbru pe care le veti scoate la sfarsit si o lingurita rasa de chimen.
La sfarsit se adauga carnati prajiti si se mai lasa 2-3 clocote.
Se ia de pe foc si se adauga un mixt de patrunjel si marar proaspat tocate.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu