30 noiembrie 2015

CIORBA DE PERISOARE

         Ingrediente:
             Perisoare:
                 -600 gr carne tocata de pui (piept de pui)
                 -1 ceapa
                 -2 oua
                 -20 gr faina
                 -00 gr orez
                 -1 lingurita de sare
                 -1/2 lingurita  piper
                 -1 legatura de leustean
            Ciorba:
            -2 morcovi
            -1/2 telina mica
            -1 radacina patrunjel
            -50 ml ulei
            - 1 ceapa
            -1 ardei gras rosu
             -5  rosii mici
             -1 legatura de patrunjel
               Pentru servit: smantana si zeama de lamaie

           Mod de preparare:

           Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. 
          Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie.
          Se adauga  cca 3-4 l apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa fiarba.
          Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza.
          In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica, leusteanul se taie marunt.
          Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
          Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune “cat o nuca”.
          Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 15 min la foc potrivit.
          Perisoare cand sunt fierte vor pluti, se adauga sare si piper dupa gust.
          Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel tocat si smantana.



Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu