26 noiembrie 2015

FURSECURI CU CIOCOLATĂ ALBĂ ŞI NUCĂ DE COCOS

      Ingrediente:

       Pentru aluat:
  • 250 g unt sau margarină
  • 125 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat(sau esenţă)
  • un ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g făină
  • 150 g amidon de porumb(Gustin)
       Pentru ornat:
  • 100 g ciocolată albă+o linguriţă de ulei sau unt
  • 100 g nucă de cocos deshidratată   

    Preparare:

    1. Se amestecă untul aflat la temperatura camerei cu zahărul turnat treptat, esenţă, oul şi gălbenuşurile adăugate câte unul.
    2. Se amestecă făină cu amidonul şi apoi se încorporează în aluat. Aluatul se pune într-o tavă neunsă cu pistolul special pentru fursecuri, sub forma de floricele sau dacă nu avem se pun grămăjoare, uşor distanţate cu linguriţa şi se dă tavă la copt, cca. 20 minute, în cuptorul preîncalzit.
    3. Fursecurile se scot din tavă şi se lasă la racit.
    4. Se topeşte ciocolata cu linguriţa de unt sau ulei la bain marin apoi fiecare fursec se trece prin ciocolată şi apoi prin nuca de cocos deshidratată. Iar mai apoi se dau la rece câteva minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu