25 noiembrie 2015

CIUPERCI CU SMÂNTÂNĂ

        Ingrediente
  • 0,5 kg ciuperci
  • 250 ml smântână grasă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • mărar
  • sare
  • piper

    Mod de preparare
    1. Curăţăm ciupercile şi le tocăm cubuleţe. Călim ciupercile în două trei linguri ulei apoi le scoatem şi le lăsăm deoparte.
    2. Într-o crăticioară încingem untul şi punem ceapa taiată în două. O lăsăm doar cât să-şi elibereze aromele apoi o scoatem.
    3. Stingem cu o lingură de faină untul încins şi adăugăm puţin câte puţin smântana mestecând continuu ca să nu se taie. Vă recomand să folosiţi o smântană mai grasă de cel puţin 20%.
    4. După ce sosul a devenit omogen, adăugăm ciupercile , asezonăm cu sare şi piper, şi mai dăm într-un clocot. Presărăm mărar verde tocat mărunt. Sunt foarte bune calde cu mămăliguţă.

    Descoperiţi şi alte reţete delicioase pe blog: Click!
     
     
     
     
    SĂ AVEŢI POFTĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu