Ingrediente
- 0,5 kg ciuperci
- 250 ml smântână grasă
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- mărar
- sare
- piperMod de preparare1. Curăţăm ciupercile şi le tocăm cubuleţe. Călim ciupercile în două trei linguri ulei apoi le scoatem şi le lăsăm deoparte.
2. Într-o crăticioară încingem untul şi punem ceapa taiată în două. O lăsăm doar cât să-şi elibereze aromele apoi o scoatem.
3. Stingem cu o lingură de faină untul încins şi adăugăm puţin câte puţin smântana mestecând continuu ca să nu se taie. Vă recomand să folosiţi o smântană mai grasă de cel puţin 20%.
4. După ce sosul a devenit omogen, adăugăm ciupercile , asezonăm cu sare şi piper, şi mai dăm într-un clocot. Presărăm mărar verde tocat mărunt. Sunt foarte bune calde cu mămăliguţă.
Descoperiţi şi alte reţete delicioase pe blog: Click!SĂ AVEŢI POFTĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu