20 noiembrie 2015

SĂRMĂLUŢE DE POST CU CIUPERCI

INGREDIENTE


  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 conservă roşii in suc
  • 1/2 cană orez
  • pătrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cimbru
  • 1 varza murată medie ca marime 

     

    MOD DE PREPARARE:

     

    Frunzele de varză se desprind de pe cotor şi se pun la desărat în apă rece. Se va schimba apa de câteva ori.
    Ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se călesc uşor în cca 50 ml ulei de măsline. Se adaugă jumătate din conserva de roşii şi se omogenizează. Ciupercile se curăţă şi se spală, apoi se toacă mărunt şi se adaugă peste legumele călite. Se adaugă şi orezul spălat în câteva ape şi se fierbe totul la foc mic pentru câteva minute, amestecând din când in când. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se condimentează după gust cu fulgi de ardei iute, usturoi şi cumbru. La sfârşit se pune şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se dă deoparte şi se lasă la răcit. Compoziţia se rulează în foile de varză bine scurse de apă. Sarmalele se aşează într-o oală pe fundul căreia am pus nervurile tocate şi ce-a mai rămas din foile de varză. Se acoperă cu un alt strat de varză tocată, se presară cu cimbru. Restul de roşii în suc se toarnă deasupra, apoi completam cu apă, atâta cât să fie sarmalele bine acoperite.

    Se acoperă oala cu un capac şi se dă la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, până varza este bine fiartă. Dacă mai este necesar în timpul fierberii se completează cu apă caldă.

    Se servesc calde, cu mămăliguţă. 

     Poftă mare să aveţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu