- 1kg organe porc
- 500g carne porc
- o jumatate capatana de porc
- 1 burta de porc
- 2 lingurite sare
- 20 boabe piper
- 2 foi dafin
- cimbru
- 2 linguri otet
- 2 cepe
Mod de preparare
Burta se spala bine, se freaca cu sare si se lasa la rece in apa cu sare si otet.
Se curata si se spala bine organele, capatana si carnea, dupa care se pun la fiert impreuna cu ceapa si o lingurita de sare.
Se aduna spuma si se adauga piperul boabe si foile de dafin.
Se fierb pana cand carnea se desprinde dupa oase.
Se scot si se lasa la racorit, dupa care se taie in bucati nu prea mari si se amesteca cu o cana de supa in care au fiert.
Se adauga cimbrul putin piper macinat si se sareaza dupa gust.
Se umple burta cu aceasta compozitie turnand treptat cate putina supa.
Se coase cu grija si se fierbe timp de o ora, la foc mic, in supa ramasa.
Se preseaza intre doua plansete peste care se aseaza o greutate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu